Масло

В категорії немає товарів

Продовжити
Масло

Сьогодні одним з основних в раціоні майже кожної людини вважається рослинне масло - джерело вітамінів і корисних речовин. Щоб зберегти максимальну кількість корисних мікроелементів використовують метод холодного пресування і фільтрації без високих температур. А сприяє схудненню і очищенню організму гарбузове масло.

Якісне соняшникову олію виробляють за такою технологією: в першу чергу ядра соняшнику на спеціальному обладнанні очищають від шкаралупи. Далі насіння мнуться в кашку, яка піддається термічній обробці в жаровні. На етапі пресингу віджимається безпосередньо масло, а решта маса слід на ще один процес, в ході якого дожимается залишок. Отримана рідина може рафінована через фільтрацію, центрифугування, відстоювання, виморожування, відбілювання або дезодорацію. Тільки добірні ядра підходять для приготування якісної продукції. Такий спосіб виробництва дозволяє зберегти всі корисні вітаміни та мінерали.

Оливкова олія часто використовується для приготування салатів і холодних закусок. Воно краще і швидше засвоюється організмом на відміну від соняшникової, містить надкорисну компоненти омега-3 і омега-6.

Арахісове і волоського горіха масло відносяться до дієтичних, дарують відчуття ситості, мають екзотичний аромат, тому оригінально доповнюють навіть звичайні страви. З обережністю цей продукт варто вживати людям, схильним до алергічних реакцій.

Масло виноградних кісточок активно застосовується в косметології. Вживання в їжу благотворно позначається на роботі серцево-судинної системи.